Laatste update 20-12-2014
Route    Alle berichten   Logboek     Foto's     Ons Mus     Contact    Reactie sturen    Winlink position  

Affligem   20 december 2014

Gruissan in Zuid-Frankrijk was al een beetje thuis komen, terug de taal verstaan en een vertrouwde camperplaats. De rust zou compleet geweest zijn als de mistral niet zo te keer had gegaan.
Daarna sliepen we te Lapalisse aan de oever van de wild stromende Besbre waarvan het water wel erg hoog stond. Ietwat beangstigend, maar we sliepen heel goed en ’s morgens zagen we aan de peilstok dat het water een halve meter gezakt was.
Vandaar ging het naar de sluis van Beaulon waar we verwacht werden bij Rogier, Chris en Tara op hun IJsvogel. Een heel blij weerzien en goed voor uren drinken, eten en babbelen in een uitzonderlijk decor. Geen betere afsluiter van een reis, de kers op de taart. Vanmorgen kregen we elk nog een pan ontbijtspek met eieren aangeboden om er sterk op te staan voor de laatste 590 km. Bijna hadden we een valse start toen we in de modder rond het kanaal dreigden vast te raken maar Leo kreeg ons Mus erdoor. Wat verder route barrée door overstromingen en vanavond een eindje voor we België binnenreden moesten we aan de kant. Douane. Waar we vandaan kwamen en of we drank meehadden. Ze wilden binnen kijken. De eerste zitbank die ze openden was onze drankbak. Een paar portoflessen van Portugal en wat cava van Spanje. Maar daarboven en daartussen de vuile was, kwestie dat de flessen niet tegen elkaar rammelen. Ze zagen alleen maar de vuile was en we mochten door… Nu zijn we dus weer veilig en wel thuis.  We proberen te wennen aan het gewone leven.  
 Meer..........